welcome n feel free to go into my world....weeee..

u have just entered my world..enjoy it..n feel appy to read it.. =)

Tuesday, December 6, 2011

I hate pemandu xb'hemah ~

Salam..

Ok..terus kepada topik aje la ok..pernah tak dalam2 korang drive,xpun korang jadi kelindan duduk sebelah orang yang drive, tiba-tiba la kan..TIBA-TIBA ok..ada yang drive macam orang yang kononye dah pro gila-gila..pernah tak??mesti pernah kan..ok la..walaupun saya nie masih dibawah pengaruh 'P' ..hehe..tapi saya tetap nak cite..ada sorang mamat foreigner nie..ha..kat roundabout bole plak dia terus aje jalan,padahal dalam bulatan sah2 ko nampak ada kete nie..mmg kurang ajarla kan..smpi2 kawan aku kena brek..nasib kete blakang xlanggar..ni sah2 ko xamik lesen sebab tu ko xpegi kelas memandu..xbalajar kan..eee..mara2..satu lagi cita..dengar eh..orang ni nak kuar reverse..member aku dah hon sekali..sepatutnye sedar la kan ada kete dah kat blakang..dia reverse lagi..sampai cam..memang dalam seinci lagi nak kena kete member aku..member aku memang naik angin la..hon panjang kuar wei..bukan hon panjang je..dia siap cucuk dari belakang..itu la cari pasal lagi..tak adala ..kalau kita same2 memandu secara berhemah,confirm2 semua orang senang hati kan..ok..hidup kena ceria..ingat tu.. ^_*

Saturday, November 26, 2011

HiGoat is the best goat milk among the others!!

Assalamulaikum..well, as for today..just want to share a good info about HiGoat..Mingkin ramai lagi yang tak tau,susu kambing adalah susu terbaik selepas susu ibu..




Honestly, saya sendiri dah rasa produk Higoat ni..Its really good milk..Ramai yang dan merasai kebaikannya..Alhamdullillah, dengan izin Allah, banyak penyakit yang sembuh dengan mengamal kan susu kambing ini..
Antara kebaikanny
  1. Susu kambing ini mudah hadam..Sebabnya susu kambing mempunyai molekul protin dan lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah penghadaman. Disebabkan zarahnya yang halus serta sifatnya yang menyah acid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer dan gastrik.
  2. Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah Susu kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yang cirit birit dan alahan kepada susu lembu dan susu tepung.
  3. Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan. Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan dan otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yang tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.
  4. Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dlm badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat. Kandungan potassium dan kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal. Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit lelah, eczema, colic, insomnia dan demam kuning. Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis). Susu kambing juga mengandungi factor anti barah
  5. Ianya juga tidak menyebabkan alahan.




Untuk student bole la cube sphyru n tablet Higoat..Elok untuk peningkatan minda..


Sebarang pertanyaan atau berminat, boleh la sms or call this number:

ady (012-2558921)
shima (0122595921)

email:nazatul_shima89@yahoo.com

Saturday, November 12, 2011

reti bace ke xreti bace!!

Salam..just want to share sumthg yang wat aku angin satu badan..
Pada 12/11/2011, aku naik la public transport nak balik ke rumah aku..aku naik ktm sampai ke seremban..
Aku tunggu la train kat hentian serdang, tulis ktm akan arrive at 6.20..tapi last2,pukul 6.35 baru la nampak batang hidungnye..sampai2 aje train, jangan cakapla..memang orang dalam tu ramai cam ikan dalam tin sardin cap ayam la..aku pun yang masih ad rase beretika, bagi la laluan orang kuar dulu..dalam pada ramai2 yang keluar tu, ada la plak LELAKI yang kuar dari koc wanita..bukan sorang,dua org, tapi sekumpulan ok..menyirap betul aku..nasib ramai yang kuar..dapat aje aku masuk..lagi rasa macam ...aish..xbaik la kan nak mencarut..ada dua orang yang macam orang bodoh agaknye..siap dapat duduk and tido lagi tu..hoi..ini KOC WANITA SAHAJA LA..kesian betul..muka macam reti baca,tapi xreti baca sebenarnye..well, please la..we as a women have our right ok..ada 2 gerabak lagi untuk unisex ok..





p/s:xtau bace tulisan,tengokla gambar..

Tuesday, October 25, 2011

Test stress ~

Cube tgk gambar bulatan bawah nie..


so..b'gerak ke korang tgk tu??kalau b'gerak korang tengah stress la tu..So, apa lagi..pg la rehat2..biar hilang stress tu ok.. =)

Saturday, October 15, 2011

ekperimen b'baloi2 ~

Cube try wat..pasti hasilnye tepat dan inovatif..

Bile rase nak kentut je..cepat letak tangan kat bontot..
Pas kentut..amik tangan tu..genggam..
Pas tu..cube bau..
Pasti anda dapat menghasilkan bau yang menwan dan menusuk kalbu..

SELAMAT MENCUBA!!

Wednesday, June 1, 2011

nukilan hati..

Saya sebenarnya sayang sgt dgn awak..tp awak xprnah sedar..
Saya selalu wat salah..awak mesti sedar salah saya..saya mintak maaf akhirnya..
Tapi kadang2 salah awak, awak xsedar..tapi xapalah..saya xamik hati lama sangat pun..saya senyap aje..lama2 saya rasa xlarat..saya jugak yang pergi cari awak balik..xapalah..saya memang suka mengalah..
Bila saya cemburu..awak xnampak pun..sebab saya xtunjuk kan..saya senyap aje..
Saya nak sangat awak tahu yang saya nie sayang awak walaupun kadang2 awak kate awak xdapat rasekan..
Saya bukan lah manusia yang sempurna yang mampu tunjukkan kasih sayang saya dengan sempurna..



p/s: jiwang sikit eh post yang nie..ummi syg abi..

Wednesday, May 18, 2011

kalau aku jadi cikgu ~

Kalau aku jadi cikugu confirm aku mintak hadiah dari murid2 banyak n mahal2..haha..seronok nye kalau jadi cikgu.. =p

Sunday, April 10, 2011

Buruk?

Kak Nor:   Nama mak ko apa yer?

Kak Chik:  Nama mak aku Buruk..

Kak Nor: La..Betul-betul la..nama mak ko apa?

Kak Chik: betul la..nama mak aku Buruk..

Kak Nor: Aku tak kisah la nama ko buruk ke tak..Cube bagi tau aku nama mak ko ap??

Kak Chik: Ish..Ko nie..nama mak aku Buruk binti Ali..Ha..kan aku dah cakap banyak kali..

Kak Nor: Cakap la awal2..Huhu..sorry.. ~_~

p/s: Apa pun nama anda, ianya tetap indah.. =)

Friday, April 8, 2011

bodoh..xblajar physic kot..xpn ilmu alam(subjk org dulu2)

Tengok betul2 gambar bawah ni..aku dapat masa aku tengah jalan2 sambil drive keta selam kesayangan aku kat blog akuserius. memang bodoh tahap sengal tahap..entahla..nak bunuh diri la agaknye..

Source:  http://blogserius.blogspot.com/2011/02/serius-bodoh-nak-mampos-cepat.html

Tuesday, April 5, 2011

confuse??

Assalamualaikum semua..lame2 gila kot tak update blog kesayangan nie..busy la kata kan..kalah menteri ok..
Actually, aku confuse la..sampai sekarang ni la..so, mintak tolong la..sape2 ajela..explain kat aku nape berlaku nye situasi kat bawah ni..

Kalau orang putih (bukan orang kulit cerah), mat salleh (jangan ingat mat salleh kawan ko plak) , foreigner la senang cite.. kalau sendawa diaorg kata RUDE..tapi kalau kentut GOOD..ha..apsal eh??


p/s: tolong eh..xtido malam aku pikir..haha..aku nak wat esei ni..untuk SRP.. =p

Wednesday, March 23, 2011

happy birthday to me!!!

HAPPY BIRTHDAY TO ME 2X
HAPPY BIRTHDAY TO SHIMA
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!



Aku dilahirkan pada tanggal 21 march tahun 1989..Alhamdullilah, pada tahun nie, aku dh 22 tahun..yeay!!!wei..aku dh besar wei..haha..cam xcaya aje..tapi perangai cam budak2..hehe..So..aku malas la nak cakap byk2..korng tgk aje la gambar k..lagi best..tp andai kata ada plak yang bermurah ati nak bagi ak hadiah..dipersila kan la ye..masih belum terlambat..pakai post laju pun bole gak..dialu-alukan.. =p

Nie dr si dia..suprise!!

nie dr adik yg no 3

nie dari adik yg no 4

Nie dari si dia..besar gile kot..



Nie dari my best2 friends..cntik kan??
Hadiah dr my mom..my mom bg gelang..cantik..luv it..luv u mak..more n more.. =)

Sunday, March 13, 2011

lu pikir la sendiri ~

Sila baca soalan dengan teliti ok..eh..silap..itu dah macam exam plak..korang baca ayat ni n pikir sedalam2 yang mungkin..ini adalah perkara serius..

"Cuba try test"

So..amacam..ada pening..hoi..smpai ketiak pun basah apsal..rileks la..xsusah pun kan..apsal kita selalu sebut ayat nie pdahal maksud dia same aje kan..ha..lu pikir la sendiri..


p/s:dh nme nye bahasa pasar..mestila nak kena ada style..tapi ingat la ye bahasa jiwa bangsa..

Monday, March 7, 2011

thats d nite i'm waitng for ~

Assalamualaikum..hye sume..rindu tahap yang..aish..susah nak kata la..mmg rindu ngan korang sume ok..
Well..nak la konsi sedikit..sedikit aje la..ala..jangan la kata aku kedekut ok..aku malas nak cite panjang2 sebenarnya..just nak tunjuk kat korng..hows d dinner ok..n kalau bole korng comment la pasal bju aku or make up aku.kot2 xsesuai ngan aku ke..

ok..1st picture..jeng2..eh..lupe..tema dy retro.. =D

we alls d gorgeous ok.. =)
ad gaya x?? =)
tikah n me
dpt gak sumthng..
here we are..i'm gonna miss u all one dy..
pesanan dari penaja: puas x tgk?kalau xpuas g tau..nnti aku upload lg.. =)

Wednesday, March 2, 2011

lu saman wa, wa saman lu balik..

Asslamualaikum..hye evryone..ni hao ma?? (apa aku mencaraut tah nie..tah betul ke tak aku eja..lantak la ai..)..korang ok tak??kalau jatuh, bangun sendiri ok..aku xtolong..apa??aku kejam??sikit la..haha.. ^_^ ..

Baru-baru nie, dalam saat aku rajin baca newspaper, aku ada la terbaca pasal saman menyaman nie..dengar cita ada diskaun 50% ok..wah..kalau baju diskaun cam tu memang aku dah beratur pegi beli..ok..fine..aku xgila shopping ok..korang sedar kan pasal announcement diskaun saman 50% tu??kalau xsedar, tolong la..aku merayu keluar dari bawah gua..eh..tempurung..baca newpaper, tengok berita..jangan asyik tengok cite gossip girl, korea..eh macam aku aje 2..haha..announcement tu dah lama dah..dari bulan 8 tahun lepas..TAHUN 2010 OK..kan lame dah tu..tapi tu la rakyat Malaysia la kata kan..nak juga berebut, beratur ramai-ramai nak bayar last minit..aish..lu langsi lu mati..ok..ayat tu xad kene mengena pun..apa la korang xnak pegi awal2..bukan nye susah pun..yang korang pegi langgar peraturan jalan raya tu wat apa..penat2 aje korang pegi tadah telinga masa dengar ceramah sebelum dapat lesen L ..ish2..bukan susah pun nak patuhi undang2 jalan raya nie..pakai seatbelt?pakai aje la..takut baju kedut??kau nak baju kedut, atau kau nak saman..kau pilih..ini soal hidup dan mati..yang ko nak drive laju-laju apahal??ingat ko kat F1 ke ha..bawak ikut had laju yang dah ditetapkan dah la.. (aku paling laju pun 100km/hr..berhemah kan??haha..aku masih suci ok..suci dari saman2 nie la..sebab aku masih P..haha..



tgk..suci kan..pakai seat belt..2la..aku suci dari saman..
p/s: Nak check saman anda.. JPJ <ic no> anta ke 37773..caj rm0.50.. jgn ko anta ON CINTA plak..

Monday, February 21, 2011

siapa punye angkara nie???

Assalamulaikum sume..ok ke sume??hope ok la yer..
ok..straight to the point la ok..aku memang sangat tak puas ati la dari sem lepas sampi la ke hari ini..beberapa jam yang lalu selepas aku jumpa lagi benda yang tak sepatutnya aku jumpa..korang mesti teruja nak tau apa benda yang aku jumpa kan..relax..bagi aku cite slow-slow ok..citenye start sem lepas..dalam pukul 5 petang, aku siap-siap nak pegi mandi petang..dengan jalan yang lemah gemalai nya aku pun masuk la shower yang 1st sekali..then..aku pun memulakan la adegan mandi..dalam best-best mandi, tiba-tiba aku nampak kat pintu ada serpihan-serpihan..eee..OMG..geli ok.. TAHI HIDUNG..bongok betul..sape punya angkara ni ha..pengotor nak mampus kot..hilang selera mandi aku ok..tak pe..besok jangan mandi kat situ..mandi shower len..alih-alih kat second toilet pun ada gak..aish..memang tak ada keje len la orang nie kan..hobi dia korek taik hidung pas tu letak kat pintu sebagai bahan tontonan umum..tiba-tiba pada hari ini setelah sekian lama aku mandi kat shower yang agak hujung gak, dalam pada aku mandi tengok kat dinding..ada lagi hasil karya budak nie..wei..sape punya angkara ni ha?????



Ihsan dari Pak cik Google (Chuck Bass tiada kene mengena dalam cerita aku ni sma ada secara langsung atau tak langsung)

Pesanan dari penaja: Cari ar hobi lain dari buat hasil karya seni tahi hidung kat toilet

Sunday, February 20, 2011

kucing berzikir ~

Assalamualaikum..sume..ha..korang nak tgk satu video tak..bersedia ok..mulut tutup rapat2..kucing ni kucing rumah aku.. =)

video
Comel x??? =)..hope all of u enjoy..

Pesanan dari penaja: Berzikir la selalu ok.. 

Tuesday, February 15, 2011

sape budak nie eh??

Sape kah kanak-kanak yang mepunyai ciri-ciri di bawah ini:

1)Umur 5 tahun- tadika..raja nangis depan pagar Tadika sebab tak nak sekolah, nak ikut mak dia balik
2) Minum pakai botol susu sampai darjah satu
3)Masa kecik-kecik, konon2 puasa, pegi dapur banyak kali makan biskut Marie sikit2
4)Liat nak bangun pagi sekolah agama, sambung tido dalam toilet
5)Masa tadika degil nak main jugak padahal waktu rehat dah abis, pas tu kena cubit dengan Ustazah..padan muka
6)Conteng badan adik sendiri pakai liquid, memang hasil karya yang terbaik


Teka la sapa dia???haha..jeng2..

Thursday, February 10, 2011

ATTENTION TO ALL GIRLS !

Salam..hye everyone..well i'll make this short tapi padat la..so..kepada gadis-gadis, mak cik, nenek, moyang yang selalu drive kereta la nie..korang baca artikel a.k.a berita hangat di pasaran sekarang..dah baca baru la aku leh bagi nasihat senang sikit.. 



Baca dah??bagus..korang memang mendengar kata..So, apa pendapat korang??peragut yang tak handsome lagi tak sedar diri ni bukan kira tempat ke apa..selagi dia boleh sapu, dia sapu..bukan sapu sampah ok..sapu beg-beg wanita-wanita yang lemah longlai nie la..Orang dalam kereta cermin bertutup pun dia leh sambar..So, ingatla yer..berwaspadalah dengan mereka ni..kalau boleh handbag2 anda yang ad macam2 khazanah tu sorok kan sikit..letak kat bawah kerusi ker..dalam dash board ke..insyaALLAH selamat..Pas tu, jangan lupa lock pintu dan xpayah ar kalau nak bukak tingkap tu seluas2 alam..bukak sekadar angin masuk sudah..ok sume..jaga diri anda..hati-hati..kalau jatuh, bangun sendiri..

Sekian, Terima Kasih..


Pesanan dari penaja: Beringat sebelum kau terkena (aku pun sama)

ko wt nie slalu sgt, ha..nnti gila dtg cri ko

Salam..entry ni nak wat pendek aja..at least korang xpening bila baca..
Dua aktiviti yang boleh mengakibatkan gila datang mengejar korang:

1) Tidur ketika lepas Asar (time Asar, pas solat, bukan tido..pegi la wat aktiviti riadah..ni kau bantai tido sampai agak2 nak masuk maghrib lagi 5 minit baru nak bangun..ha..memang kau cari pasal nak suruh gila datang kat kau..tapi....hukhuk..aku pun pernah t'buat sebenarnya..'ter' ok..jangan amal kan tido lepas Asar ok)



2) Sebelum tido gosok la gigi (Fakta ni aku tak tau la nak kata apa..percaya atau tak..kawan aku yang cakap..n dia kata its proven..sebab ada orang meninggal tak gosok gigi sebelum tido..bacteria kat gigi dah masuk ke otak..hurm..lu fikir la sendiri ok)


Sampai disini sahaja..Sekian terima kasih



Pesanan dari penaja: Believe it or not..believe it..

Monday, February 7, 2011

soon..i'll be married

Salam..appy monday evryone..n to all the chinese, happy chinese new year..tahun arnab woo..arnab comel2..(motif??.. ~_~) ..lama gila (dah lama gila plak tu..ish2..) tak update blog..sibuk la katakan..hehe..sibuk berholiday ngan family sampi hitam muka ku..kesian sungguh.. nak tgk gambar tak??tapi saya upload sekeping aje la ye..jangan mare ok..

Bukan skandal ok..jgn salah sangka..xbek tau..nnti mare my abg..ini adik sepupu saya.. =)


Kita orang satu family gi kat Tiara Beach Resort..Far away from the beach about 8km but ada water park kat resort tu..ok la jugak dari xad apa-apa kan..Wo2..dah melencong plak nie..jom2 kita patah balik pada motif utama about i'll be married soon..

Ha..jangan xtau k..xlama lagi saya nak kahwin dah..semua dijemput hadir ok..tarikh akan diberitahu kemudian.. (dalam tahun 2015)..insyaALLAH..hehe..xlama lagi la tu kan..haha..berangan aje lebih..

Well..my mom xkasi la kahwin awal-awal..my mom kata tnggu ekonomi diri sendiri dah stabil, dah matang (namapak sangat xmatang lagi kan) n dah leh independent sepenuhnya baru la leh jadi isteri orang ok..baik la mak..saya anak yang patuh ok..hik2..

So, jangan lupa ye nanti datang..semua dijemput hadir.. =p

Pesanan dari penaja: seronok gila tengok ramai member2 yang dah kahwin..jealous woo..

Tuesday, January 25, 2011

10 hadiah yang slalu kita lupa utk yang tersayang ~

10 HADIAH YANG SERING KITA LUPA
UNTUK YANG TERSAYANG

1.    Hadiah mendengar
Ha..people love some one yang good listener ok..Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana nak membalas..just keep listening, when d time is suitable to give the respone, baru la bagi ok..jangan kita yang nak dengar cite si dia, tapi kite plak yang lebih cakap dari dia

2.      Hadiah tanda kasih
Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan..woo2..aksi ini dilarang sama sekali bagi yang belum ada lesen nikah ok..yang dah ada aje leh la wat..

3.    Hadiah sehelai nota
Just simple like ‘I love u’ or something yang more creative like a poem maybe..Pas tu letak note kat tempat yang si dia tak sangka..

4.    Hadiah ketawa
Give something yang lawak like cartoon or article (pergh..articel..nasib bukan journal) ..n inside that ada mesej saya suka kentut bersama awak..eh silap2..saya suka ketawa bersama awak

5.    Hadiah puji-pujian
Just a simple puji pn dh leh wat seseorang rasa dihargai sangat2..

6.    Hadiah bantuan
Kadang-kadang tu biasa la lupe nak tolong apa2 yang patut kan..biasa la tu
7.    Hadiah bersendirian
Peka kepada time2 ni dan berilah masa dan ruang utk si dia untuk bersendiri

8.    Hadiah keceriaan
Senyum selalu ok every time kita ngan si dia

9.    Hadiah riadah
Kalau rajin, join la apa2 aktiviti yang dia suka..kongsi hobi la katakan..(yang berfaedah aje tau)

10.Hadiah doa
Selalu2 la berdoa untuk kesejahteraan si dia






Pesanan dari penaja: kalau ada yang lupa, jangan lupa bagi ok.. =) ..
                                             credit to kirah.. 

Monday, January 17, 2011

perampas!!!

Salam..hye2..appy monday u all..sihat semua???
aku geram betul la..entah kat mane aku letak aku punye cd installer printer aku..abis dah geledah segala khazanah, harta pusaka nenek moyang..tapi tak jugak jumpa..korang ada nampak x??ada sape2 curi yer..bek g tau cepat..CEPAT2..bertindak mengikut arahan..haha..entah mane aku letak pun aku xingat..abaikan aje la..ok2..bukan nak cite pasal installer sebenarnya..harta pusaka apa bagai..tolong la jangan salah faham ok..aku xsuka..eh2..motif??jangan mara yer wahai pembaca yang amat di sayangi.. ^_^ ..

Korang pernah jadi perampas??hurm..perampas apa???negara, harta, duit, barang??ngaku cepat..cepat..atau nak tunggu polis..baru nak ngaku..apa la hang pa sume nie.. =) ..aku nak buka cite pasal perampas hak orang..bahasa lebih melayu nye, perampas kekasih, isteri, suami, or tunang..ada pengalaman???kalau tanya aku..jawapannya rahsia.. =p ..apa korang rasa kalau ada orang rampas orang yang korang sayang, luv till death la kate kan..ha apa korang rase??sakitkan..sakit yang amat2 sangat..dalam woo..cucuk hati tu..silap haribulan leh tembus..tambah2 yang kalau dah nak kahwin dah nie..tiba2..si dia mintak putus..woo..woo..chup2..apahal plak mntak2 putus nie..alasan..xleh rasa nak serasi la..itu la..ini la..kepala otak ko..suka2 aje tiba2 mintak putus..and the main reason is..dah ada yang lain rupanya..tapi..pokok xkan roboh kalau xad angin ok..eh..roboh??silap2..tumbang..yang lagi satu masalah..yang pihak yang jadi perampas ni..ko macam la xleh nak cari orang lain kan..yang hak orang la kau berkenan..ko tak rasa kesian kat gf/bf/bini/laki dia..cube orang wat kat ko cam tu..apa rase..coklat?oren?ha..lu pikir la sendiri..jangan la jadi penghancur kebahagian orang ok..setiap dari kita ALLAH dah ciptakan jodoh masing-masing..xpayah risau..lambat cepat itu aja..jangan sesekali buat jahat kat orang ok..nasihat aku..kalau nak kenal orang..siasat la betul2..sedalam yang boleh..susah sangat suruh aja detective conan tolong..selesai masalah..kalau berkawan aja tak apa, kalau nak go into sumthng more serious, selami la hati budi masing2 ok..cewah..






Pesanan dari penaja: Pengakuan jujur..aku bukan perampas.. =)

Wednesday, January 12, 2011

ko ingat ko cntk sgt ke???

Salam..appy wednesday evryone..anda sihat??saya kurng ajar..eh..tidak2..bukan2..saya kurang sihat..jangan salah faham eh..tengok pada tajuk entry, bunyi macam marah aje minah nie kan..haha..tajuk biar gempak ok..
actually, just nak kongsi-kongsi sikitla..sharing is caring la katakan..hakhak..mak aih..buruk jer bunyi nyer kan..

Korang pernah tak, jalan2, xkira la kat mane pun..kat tepi jalan ke, tengah jalan ke, dalam or luar shoppng complex ker, korang jumpe, this girl yang muka dia, bole la dikatakan cantik..cantik ke??cantik la dari kite2 yang ditahap sederhana nie kan..pas tu, si dia jalan macam ala2 model..kepala nak melangut aje..(gaya cam orang bongkak ar..tau kan??)..boleh la bezakan orang yang muka dia xbongkak ngan bongkak..dah tu mata, suka-suka nak jeling2 orang..amboi2..sape ajar jeling2 nie ha..juling baru tau..geram la klau ada yang jenis cam ni..tapi ada gak..muka tu xad la didalam kategori cantik, tapi ada hati nak jalan cam oarang sombong, pas tu jeling2..wahai manusia2 sekalian, kita sume sama aje k..there is not so much different pun la..terim la hakikat tu..kita sama2 duk kat bumi ni, sama2 la kita jangan b'sikap bongkak and mata xpayah nak jeling2..korek jadi minah selamat baru tau..macam dalam cite happy tree friend..ada part, mata dia t'keluar..kalau sape2 tengok la..

So, motif entry ni just nak give advice sikit la..tapi sikit ajela..jalan jangan nak melangut ok..jangan nak jeling-jeling orang..xbagus tau.. =)

Peace..no war ok..

Pesanan dari penaja: ALLAH jadikan kita semuanya sama aje..semua cantik n ensem..sape rse diri dy cntk n ensem, angkat kening cepat!!!

Tuesday, January 4, 2011

she's injured n smpi skrng it's still t'bayang2 ~

Salam..hye2..appy tuesday everyone..
tau x??ha..msti ar xtau kn..nie nak g tau sumthng la nie..nk duk kngsi cte skit..pagi td la kn..on d way nk g klas..sy g nek kete..tumpang kete member..kete sndri xad lg..huhu..harap lesen aje ad..opss..ok dh2..b'balik pd topik asal..mse nk g klas..br nk smpi simpang kuar dr parking kolj ar nie, member ku amal stop la kt simpng 2 tnggu jln clear br nk belok ke kanan..xsmpt nk belok..tibe2, ad plak motor nie yg nk masuk simpng gak tbe jatuh, dynye penunggang jatuh skali gak la..xkn xjatuh plak kn..jatuh t'baring wo..ok..sy yg xprnh tgk accdnt dpn mate mmg cuak gile la..rsenye sy yg pucat kot..budak 2 dh mcm t'baring xgrak2..haish..aaa..sudah..pengsan ker..so, kitaorg cpt2 trun dr kete..n ad la bebrape org stdnt yg prihatin + sorng mak cik nie..yg bawak kete besar gak la..dy pn sme tlg trun..u know what..bdk yg bwk moto 2 is a girl ok..dy xpengsn pn..cme disbbkn t'lalu skit n may be t'kejut, that's why dy xb'gerak..xlme pas 2, dy nangis..tgn dy injured..ad luka skit..ats jln tar kot..mmg normal kne luka cm 2..so, ad 2 org bdak laki nie dy tlg angkt an moto n tolk ketepi la..n d rest, keramain nye tlg gak la..tp tlg tgk..hehe..kwn2 sy tlg angkt bdk 2 n ad gak la 2 org bdk prempuan len..xtau spe..dlm duk2 tlg..sy la yg tlg bkakkn helmet dy..aish..helmet dy xb'kacing..i don't know exactly d word..mungkn kacing or katup..lebih krg cm 2 ar..kirenyer dy just sarung n pkai je..tali helmet 2 dy biarkn aje..nasib la mse jatuh helmet xt'buka..then pas 2..mak cik tue tnye kat bdak 2, bwak laju ke td..dy kte brek xmkn..hand break rosk rsenye..ha..kn bahaya 2 kak..aish..tmpt pulas minyak dy xleh nk turn to the normal place so, ble pulas dy ssh nk slow blik..ya ALLAH..bile tnye mne knci motor..motor 2 xad knci..ha..sa2 lg..byk tul silapnyer..tp sa2 aje la xsilap dy..jln nk masuk simpang 2, tah nk wat ap tah..so cam ad space but covered with batu2 bsr..so klau moto nk lalu..mmg kne careful. uish..pjg lak ai sy nye cite an..kitaorg g klas after dy call her mom n mak cik 2 volunteer nk tmn dy smpi mak dy dtg..luckily just a small injured..Alhamdullilah..

before sy ttp hujah sy nie..ceh hujah la sgt kn..nk bagi bbrpae p'ingatan skit la..

  1. jgn bawak moto laju ok..kite kat jln raya not at litar lumba or what..
  2. please la check ur motorcycle first, if not ok g la repair, biar abis duit jgn abis nyawa
  3. tali helmet 2 tlg la pkai btul2..utk kepentingan anda sndri gak..
  4. klau mlm, pastikn lampu motor ok n pkai bju crh2 skit k..biar org sedr kehran kite yg ensem2 n cun2 nie mse bwk moto.
sume list kt ats nie wlpn xbyk, but i hope u guys can use it n its not for sum1 else but for urself..

pesanan dari penaja: ingatlah org yg t'syg ok.. =)

Sunday, January 2, 2011

azam baru nazatul shima..ada ker???

Salam..hye2 everyone..appy sunday..
oh no..u know wat..aish..xsmpt nk mmbesarkn badan kat umah, tgk2 dh kne msuk blik upm..new sem..n d last sem ok..pas 2..hooraayyy.. ^-^
dh 2 hari dh kte melangkah msuk ke thn baru an..sy xcelebrate pn..siap tido awal lg..haha..mmg t'bek la..sbb sy merasakn nikmat tido diatas katil b'same deruman kipas yg nyaman lg best kot..len org len citarasa (eh..ad kne mengenae k)hehe..ok2..entry yg nie just sje2 aje nk kongsi2 la kn ngan korng sume psl azam..azam or dlm erti kate len la kn..cita2 xpn harapan or ape2 aje la..sy xpndi la nk translate2 nie..2la dy klau bakal engineer nie..aish..ap nk jd nie..ish2..actuallykn..sy jrgla psg azam2 nie..sbb takut azam xt'capai..but, xad la smpi xad lgsng dlm sethn..ad la, 2-3 azam..so..agak korng nk tau x ap azam nazatul shima thn nie??ceh..gaya cam artis plak la kn..btw, sy beli iron kat guarantee card tarikh 1-1-11..hehe..i2 pn nk g tau kn..xmalu btul..ok2..xmau melengah kn mse..tuan2 n puan2 sekalian, inilah dy senarai azam nazatul shima..jeng2..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
  1. Nak beli book planner n tls sume bnde2 pntg or keje2 yg prlu dibereskn..so..hidup xla huru-hara sgt
  2. nak siapkn FYP secepat mngkin
  3. nak tngglkn duit PTPTN dlm bank lg byk dr sem lps..so, nnti leh bg blik..hehe..
  4. nak jd more friendly n kurus cam dlu2..uh..msti kne wat nie..
  5. to get more bettr pointer..i2 mmg kne usaha keras nie..
  6. Hopefully, ayah belikn kete baru thn nie (eh..opss..ini bukan azam da..aish..tp xleh buang dr list, ini hanyalah p'mntaan jauh dr sudut hati)
cukupla kot 5 nie dlu..sbb sy jnis suke, ap yg nk diwat, bnde 2 dtg secara langsung, n trus wat..dgn izin-Nya la..so..hopefully, azam sy n sume2 blogger akn t'capai k..insyaALLAH..chaiyok2 everyone..

interframe jap.. =)


Pesanan dari penaja: Usaha tangga kejayaan k..Sikit2 lame2 jd bukit.. =)