welcome n feel free to go into my world....weeee..

u have just entered my world..enjoy it..n feel appy to read it.. =)

Tuesday, November 30, 2010

dinner 4 ladies ..ouch..i like it... ;D

Salam..appy tuesday again everyone..
4 today, saya nak kongsi sikit la..menu dinner saya, amalkiera, n tikah..special u guys..limited edition ok..
haha..nak tau ap x..jeng2..suprise!!!!!!

Nie name nye bagedel..hancur sedikit..sbb goreng dlm rice cooker..hehe..

Nasi goreng ikan sardin..pernah mkn x??ha..limited edition u..

dinner tyme

Ha..t'liur x??haha..sedap wei..tp kn..ha..ad tapi..tawar skit kot..aish..trun hrga hantaran cam nie..msak tawar..tp elok utk ksihatan kta kwn saya..haha..sbb kuarang garam.. =p ..nak tau sape chef xb'tauliah yang masak nasi grg 2..nie ha dia..jeng2..

muka xb'slh msk tawar skit..haha..

Credit jgak kat yg mmbntu merangkap tukang rasa n yg tlg sdiakn bahan..mereka ialah:

mereka nie la..ank2 dara yang dh leh dipinang.. =)


So..nk recipe ke??hehe..prasaan je kn saya nie..masak org bujang cm 2 la..huhu..jnji ad rasa, ok dh..boleh telan, kenyang pn dh cukup..sronok bile msk n mkn rmai2..xsdp pn jd sdp..kn2?? =)

pesanan dari penaja: recipe nya biarlah rahsia.. =p

award dr kwn yg ku syg..

Salam..appy tuesday u all's..

4 today..i nk g tau kt sa2 dnia..hehe..dis my luvly friend bagi i award u..haha..thanks amal ..

nk tau x ap ..jeng2..

nie la dy.. =)



Thanks amal..luv it..so i nk bg la award nie gak kt sume followers i..luv u alls..

Monday, November 29, 2010

ku hanya ingin kan ketenangan ~

Salam..appy monday again evryone.. =)
utk entry kali nie..sy nk b'kongsi ttg ap yg dinginkan..ap yg dmhukn pd wak2 ini..
ayt sedh gila kan..

huhu...mmg pd waktu cam nie, just nak kn ketenangan..tgk bende2 yang biru..hijau..
uh..alangkah indahnya..yela..mane xnye, seharian wat keja lab..ke hulur kehilir..
kesana kemari..hanya kerana ingin menyelesaikan project FYP (final year project) yang uh..sgt complicated..dengan supplier chemical wat hal..oh tidak..mengapa ini semua harus b'laku.. ;( ..

Alangkah indahnya dapat g b'cuti..pg menikmati keindahan..kebiruan..kehijaun..ah..
xad spe2 nk bawak ker yer pg sne??

Bestnye..tgk pantai 2..nk g sne..uuu...
Source: http://www.malaysiasite.nl/images/PD.gif




Sedih kn..huhu





Jom rmai2 doakn saya punya project b'jln lncar n siap cpt.. amin..

Sunday, November 28, 2010

Luahan ati n prasaan di ats sbb ketidak puasan ati

Salam..hye2 sume..
appy monday evryone..sbb dh kul 12 lbh la kan..huhu..

nie nak cite skit psal luahan ati n prasaan sy..

actually its not a big deal pn..but nk cte jgak..biar rse lega skit..huhu..

apa korang rse if ad org pnjm ur personal thing without ur permision?n that person is not ur family either..
marah x??of course marah kan..sy nie xla kedekut mana pn..bole nk pkai my things..but g tau la dulu..nie x, tgk2 baju yang duk kita simpan elok2, dia pakai nya..urgh,,angin sa2 badan kot..skali 2 kre kita leh la nak bg muka..
tapi if dh byk kali, aiya..cari nahas gila..ap agak2 nya cara yang sesuai utk kita settlekan benda nie ngan cara yg bek eh??sbb saya msh ad lagi kesabaran tue..wlpn pn tipis, tp ku cuba jua menahan..

if korng rse ada cara2 yang t'bek..saya mengalu2 kan kamoo utk memberi cadangan k.. =)

pesanan dari penaja: buat bek b'pada2, buat jahat jgn sekali.. (eh..ad kne mengena ke ??)

Thursday, November 25, 2010

apa??kencing manis???kencing ad gula ker jadi manis??

Salam..
appy friday evryone..hope u all sihat2 aja ok..
Hows life???hope evrything is ok yer..
Ladies n gentleman..cewah..mcm nk wt talk show plak..haha...b'balik pd entry sy di pagi hari segala penghulu hari ini, sy nk share sikit psal kencing manis..or in more specificnya diabetes..Kencing manis doesn't mean that dalam kencing anda ad gula k..jgn salah faham ye kawan2..


Diabetes or kencing manis nie maksudnya masalah ,metabolisme yang berpunca dari kekurangan insulin iaitu hormon yang dihasilkan oleh pankreas. Secara amnya la kan, ada 2 jenis penyakit diabetes iaitu:


a) Diabetes jenis 1

  •  Keadaan ini dikaitkan dengan kegagalan sel beta dalam penghasilan insulin. Hampir kesemua penghidap diabetes jenis satu perlu mengambil suntikan insulin.
  • Selalunya melibatkan mereka yang berumur 30 tahun ke bawah.Majoriti adalah kanak-kanak.
b) Diabetes jenis 2
  • Ianya disebabkan oleh kekurangan insulin di pelbagai tahap rintangan kepada fungsi insulin yang bertambah buruk dengan usia
  • Punca diabetes jenis 2 telah dikaitkan dengan obesiti dan cara hidup yang tidak aktif. 

Dalam statement2 kat atas ada plak sebut2 pasal insulin..Ha..insulin tu ape eh..meh saya cita sikit pasal insulin plak.. 
  •  insulin menukarkar gula kepada tenaga
  • Di dalam diabetes sama ada badan tidak dapat menghasilkan insulin yang cukup atau tidak dapat menggunakan insulinnya sendiri atau kedua-duanya
  • Fungsi insulin ialah:
          a)Menggalakkan gula masuk ke dalam sel badan untuk memberi tenaga
          b)Menggalakkan penyimpanan gula dalam hati 
          c)Mengawal pengeluaran gula dalam hati
          d)Menggalakkan penyimpanan lemak


Ada faham skit x??skit pn jd la eh.. =)


Insulin dihasilkn kt dlm pankreas tau..tgk gmbr kt bwh nie..




Pas tue cube tgk gmbr gadis comel kt bwh nie:
Yang girl tue name dy tasha..my little sis..

Nape sy suh tgk gmbr 2..korang caya x, yang Tasha ni menghidap diabetes type 1..xcaye kan??Dia memang sekarang mmg totally b'gantung pada suntikan insulin..She got it since year 2..That tyme, mmg kami t'kjut..n sedih..Before kami dpt tau dia ada diabetes, masa tu dia diserang demam panas smpai tahap hampir2 tidak sedarkan diri..so, immediately kami bawa dia pg hospital..n know what..Dr kata nasib bek bawa awal..sbb she's totally out that time..dkt sebln gak la dia duk kat hospital..Dr kata about 70% of her pankreas rosak..n 30% lagi bakal rosak..huhu..apa nak wat..dah ketentuan ALLAH yang dia akan menghidap diabetes..sekarang dia dah 16 tahun..n masih memrlukan suntikan insulin..every 3 month, dia kena g medical check up kat HUKM..ni pagi tadi baru jer dia pegi wat medical check up..Hope sgt, dia sentiasa jaga dri dia..mmg kena jaga makan..jaga kesihatan..n dia mmg xleh demam..demam jer, mmg kena tahan wad..bukan wad biasa, CCU ok..huhu..bawah skit dr ICU..


Kawan2 yang saya sayang sume..Jaga kesihatan anda ok..Nak info lebih skit..klik kat sini ek.. http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Kanak-kanak/Diabetes%20Mellitus%20-%20kanak-kanak.php ..


Nasihat dari infosihat.gov
Pesanan dari penaja:Mencegah lebih baik dari mengubati.. =)

Wednesday, November 24, 2010

comey tp ganas (PG 13 kot)

Salam..appy thursday everyone..
Hope sume dalam condition yang bek2 saja.. =)

Ok..utk entry kali ni..Pasal cartoon yang opss..
Mula2 tgk, pasti korang akan kata..ala2 comey nyer kamoo..
Tp bila smpi sa2 part nie..ha..amik ko..
Leh muntah balik apa yang makan td sbb GANAS n little bit of kejam kot..
Tp sy suka tgk..sbb cartoon nye comel smpi rse abaikan aje ganas2 tue..

TAPI...KANAK-KANAK SAMA SEKALI DILARANG MENONTON CARTOON INI..
Sebabnya ganas cartoon ni..mmg xsesuai utk kanak-kanak menontonnya..so..kpda ibu bapa, kakak n abang yang prihatin..sila perhatikan mereka ok..untuk kebaikan mereka juga..saya letakkan kat blog saya ni satu video cartoon nie..





video




Puas x anda menontonnya????nak tgk lagi satu..tgk kat bawah plak..



video



So..amacam..best x??haha..by d way, len orang len pendapat..len orang len citarasa.. =) ..kalau nak tonton lagi g jer kat www.youtobe.com..then tulis "happy tree friend" ..happy la sgt..haha..


Pesanan dari penaja: comel tp pnuh dgn muslihat.. ;)

masak2 jom..simple n senang

Salam..tibe2 t'igt psal kek batik la..
ha..nie nak kongsi skit..cara2 nak wat kek batik..
Actually, saya pernah gak try dlu wat..haha..cube teka ap jadi..
rse dh ok..tp..aisey..lembik kot..dy xjd keras..huhu..ada t'silap sukatan agaknya..
Tapi yang saya nak kongsi nie saya mmg bagi yang resipi bagus punyer..
Saya amik dari http://www.myresipi.com/top/detail/1688 ..Terima kasih kerana sudi b'kongsi.. Kalau anda2 yang suka nak mencuba, bole la try..n nnti g tau saya hasilnya.. =)


Bahan-bahan ( loyang 7/8" )

  • 1 bungkus (350g) biskut marie
  • Setengah buku butter
  • 2 biji telur
  • 1 cwn serbuk koko
  • 1/2 cwn milo
  • 1 cwn air
  • 3/4 cwn gula
  • ** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko

Cara-cara

  1. patah2kan biskut
  2. dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
  3. masukkan butter,kacau sampai butter cair
  4. kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
  5. masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
  6. masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang
Ha..nnti jd cm nie la..nmpk sdp kan.. (Source: mrsdayat@myresipi.com)



Ha..ikut la step by step ok..jgn ad yg t'tinggal..mudah n senang kan.. Ari tu tyme sy wat ngan kawan2 saya..kami xltk telur..pn jadi gak..sedap lagi tu..resipi ni leh diubah2 sendiri mengikut citarasa sendiri..


Pesanan dari penaja: Selamat mencuba!!!!!

Tuesday, November 23, 2010

Cbe gerak kn skit bibir, smpi nmpk gigi pn xpe.. =D

Salam..
Hye2..di dalam kesusutan dan kehuru-haraan nak wat FYP, jari2 ini xsabar n gatal nak wat entry baru..
Pernah dengar lagu senyum x???Ala yang Malique n Najwa nyanyi tue..Ha..Mesej dlm lagu nie pn best gak..

First tyme dengar lagu nie mcm dengar wah mcm kt dlm tropica you..ala2 cm iklan shampoo dlu..igt x?? klau xigt cbe click kt cni..http://www.youtube.com/watch?v=Kkf0sjqceGo.. jgn tnye npe sy leh dengar lagu 2 smbil t'byg iklan nie..tp i2 la hakikat nyer..haha..mmg klau dgr lagu nie rse cm kt tpi air trjun, dlm hutan..pnh ngan flora n fauna..wah gi2..

Bawah nie lyric lagu dy yg sy ambik dr http://liriklagu.me/lirik-lagu-senyum-malique-feat-najwa/ ..thanks for the lyric..


Lirik Lagu Senyum – Malique feat. Najwa

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse




Kalau nk dengar lagu nie cm ne..ha..klik kt cni plak.. http://www.youtube.com/watch?v=9eRpMVCZLsE ..
xrugi ap pn klau dengar lagu nie..pnuh dgn mesej yg ringan n bgs..

Actually kan, senyum nie mmg leh jd penawar mcm2 n byk advantages..
1) Senyum leh wat org marah jd xmare
2)Senyum nie sedekah..dpt pahala tau
3)Senyum nie leh kurngkn penyakit..penyakit ap..penyakit "sakit hati" ..ha..kn bgs 2..
4)Senyum nie leh jd exercise utk muka..klau sntiasa senyum, awet muda wo..ha..spe xnk kn
5)Senyum nie leh wat org sekeliling kita rasa selesa dgn kita..

senyum nmpk gigi cm nie la
nak senyum xnmpk gigi pn bole


Ha..kn manis je kite sume kalau senyum.. tgk baby bwh nie pn pndi senyum gak..

Comey jer kn2????



Ap lagi kwn2..jom sa2 dunia kita senyum selalu..hdp ceria, hati pn senang..

pesanan dari penaja: awak senyum, saya pun senyum =)

opsss..leh pandang jer, pegang xleh..

Salam..
Hye2 sume..

Pada ptg yang damai nie, nak cite sikit pasal tjuk blog nie..."opsss..leh pandang jer, pegang xleh"..
Ha..apa mksudnyer..Hehe..jgn pikir len sudey ok..Actually, entry ari nie just nak review (review ok..ayat nk gempak) psal lagu "kalau berpacaran" yang suhaimi mior hassan, anna raffali n altimate yang nyanyi..the music was so catchy n mmg leh dlynla..klau dgr utk hilangkn stress, music cam tu mmg ok utk saya la..utk kamoo yang len pun leh cube jgak..xrgi ap pn kalau dengar.. =)

Now, lets baca lyric lagu nie..:


Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang


Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus
Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah



 Review utk lyric nie:
1) Kalau kite ad couple, jaga tatasusila tu mmg penting..sangat2 la penting ok..
2) Bak kate lyric nie, leh pandang jer n no pegang2 k.. katakan tidak.. ;)
3) Kalau dah mcm rse, aku nak jgak dia jadi milik aku sepuhnya, ha..pihak lelaki silalah masuk meminang    scpt mungkin..yang prempuan, pjuk2 la bf anda masuk meminang cepat ok..
4)bak kate altimate td, kalau b'dua2 an saje, yang ke-3 adalah..ha..sume tau kan..syaitan..
5)Ingat la pada orang yang tersayang, kalau dh t'lajak, dah t'kena kan susah..


Bagi saya, this song mmg banyak bagi nasihat yang berguna..dengar n hayati  lagu nie ok..xrugi ap pn..
lastly, enjoy this song..=D


http://www.youtube.com/watch?v=mIpSUYubU4M ..Click kt cni n dgr k.. =)




pesanan dari penaja: mencegah sebelum terlambat..ok.. =)

Sunday, November 21, 2010

impolite person

Salam..
Slamat ari raya aidil adha.. (walaupun dah lmbt baru nak wish)..


Ok..today, nak ckp sikit..tp sikit aje la..psal impolite person atau dalam bahasa malaysia nye, orang yang kurang sopan..

Secara amnya la kan, impolite person ni terbahagi kepada beberapa kategori..
a)dari segi kelakuan
b)dari segi percakapan
c)dari segi face expression

So, rsenye, msti ramai gak antra kite sume yang jmpe org yang jatuh pada kategori di atas..

As for example, ada la seorng wanita nie..wanita ke eh..baru 21..remaja perempuan lagi sesuai rsenye..
Dia nie dari segi rupa tak ada masalah apa la..tp..ha..ad plak silapnya..kelakuan dan percakapan dia..ish2..
kasar sungguh..bila cakap dgn orang2 yang lebih berusia, kan lagi cantik cakap sopan2 tmbh2 lagi manis macam gula merah tu ha..ni tak nye..punye la elok orang tanya, dia jawab..ha kau..terkezut dengar nya..macam kat sekolah dulu xbelajar subjek pendidikan Islam plak..may be mase blajar pasal akhlak, dia xdatang sekolah la tue..

Nie lagi satu cerita, kalau gi kat terminal one tu..macam2 manusia ada..time tue la leh tgk mane2 orang yang impolite..xseronok la macam tu..kan elok kalau sume orang b'adab sopan..barula rse cam muafakat membawa berkat..eh ada kene mengena ker.. ;)

ok la..ap2 pn..igt la eh..jangan la kite jadi cam orang seperti diatas..ok.. =)

senyum la cam nie selalu ok.. =)



pesanan dari penaja: Budi bahasa budaya kita

Monday, November 15, 2010

ape??cengkerik as a pet???

Salam..yeay..merdeka..dh abis exam dh..sronoknyer..weeee..
br la leh tls blog dgn tenang nyer..

ok2..tnpa melengahkn mse, jom b'balik pd topik yg hangt nie..
smalam..14/11, saya n family g la kuar jln2..celeb besdy my lil sis yg ke-16..
ktorng g mkn kt KFC..sdp woo..smpi mnjilat jari..lg sdp, ble mak n ayh yg blanje..hehe..

Abis2 mkn, sy pn suh la ayh blikn cage utk ank kcg yg kt umah 2..ksian tgk ank2 kcg 2..
dh la comel, msh keck n xmatng lg plak 2..so, ayh pn kate, ok la..
nnti jp lg, kte g kdai bli cage..appy plak rse..hehe..
pd hal, sbnrnye sy nie pnkt..nk pgg kucing pn xbrani..ish2..

Pas 2, kami ramai2 wt la rombongan ke kdai..byk gak cage n bnatng2 dlm 2..comey2 la gak..
Survey pnye survey, dpt bli sa2 cage nie..sesuai n comfortable for 3 little cat..
Dlm pd nk kuar kdai, tbe2 adk sy yg sorng nie mntk kt mak duit..
Pelik gak..dy nk wt ap..igt an nk bli bntl kt kdai sblh ker..sbb nmpk cam dy b'minat..
Alih2 dy msuk kdai pet td blik..

Tnggu pnye tnggu dy pn kuar..Tnye la kat dy.."Ko bli ap?"...Dgn mke xb'slh, dy jwb, ak g bli cengkerik..
Haha..t'nganga mulut kot dgr..mmg xleh bla..tnye dy wt per..dy kte, mlm2 dy dgr bnyi cengkerik..
pelik snggh keminatn beliau..

Cengkerik 2 pn dbwe la plg..ad la dlm 30 ekor kot..ptg 2 adk g la amk nk tgk serangga peliharaan dy 2..
kesian..riwayat mrka xpnjg..mati kesemuanya..my be sbb xckp oksgn..
aish..pnye la kcewa muke adk..tp..yg germnye, mmbzr aje bli tau..xad faedh..ish..nk mre pn xad gnenye..Tp, ap2 pn she's still my sis..hehe..tp bnde nie mmg xkn sy lupekn..smpi ble2pn..



Nie la cengkerik 2..lbh krg la..
Source: http://www.google.com.my/imglanding?q=cengkerik&hl=en&sa=G&gbv=2&tbs=isch:1&tbnid=0RvVXHPXnmHo8M:&imgrefurl=http://kotakinabalu.olx.com.my/jual-cengkerik-iid-1


p/s: Cengkerik nie actually ad bau skit..nsb bekla adk xad niat nk bli lg..slmt hdg ku.

Thursday, November 11, 2010

adilkah begini???

salam...
oh..sem nie sy busy sunggh ngan exam..
nk tau npe??bayang kn ar..exam 4 ari b'turut2..n sa2 lg paper ari isnn next week nyer..
start 9,10,11,12/11 n lg sa2 2, 15/11..xke leh meroyan klau cm nie..
ish..ok..fine..kami diberi one week utk stdy week..tp stdy lme2 pn xb'hasil gak..sbb bkn jns leh stdy awl2..
huhu..betteer cm dlu..3mnggu exam..xad la dkt2 cm nie..uuu...

lbh kurng cm nie sy mse nk exam 4 ari b'turut2..


nk tau ap jd kt dri sy nie..1st day exam..pk lg..2nd day, leh lyn lagi..msuk ari yg ke-3..boom..meletup..rse cm nk demm, png kpala, mate jd blur,nk rse mnth la..sume b'cmpr mnjdi sa2 adunan..uuu..ksian an..

nie gara2 sbb sdty hard..tp cikgu sy dlu slalu psan 'stdy smart not stdy hard'..tp nie dh t'blik..
Alhamdullilah, ari nie, pd jam 10.30 td, tamat la riwayat exam 4 ari b'turut2..fuh..lega skit..
lega xlega..dpt plak tau result subjct design equipment nk kuar prg nie..wa..lg la cuak..tkt yg t'amt sgt2 we..ALLAH saje yg tahu..

Ap2 pn, igt segala yg kite usaha, tawal la pd-Nya, insyaALLAH, ad hasilnyer..amin..

Thursday, November 4, 2010

oh no..2 org rumet bru..

Salam..

huhu..dlm 4 ari nie..asyk jntg bnyi dup dap, dup dap aje..huhu..igt an sem dpn bkal duk seorng dri..tp td ptg, my currnt rumet @ bkal ex-rumet kte ad 2 org yg bru msuk..sorng dr blik 409, sorng lg 425..erm..cm ne la agk nye mrk eh..actually sy ok aje tp 2 la..sy ssh nk adapt ngan org bru..bkn smbng tp pemalu..opss..pemalu ker??haha..tp serius sy mmg jnis yg ssh nk bkak mlt dlu..prnh gak org cop muke sy nie 'minah smbng'..oh tdk..silalah buang fkta i2 dr sy..kne la tgur sy dlu, ha..then ..br tau sy nie cm ne..

ok..xpe..sy dgn ati n tgn t'buke say 'welcome my new rumets' ..lg sa2 sem aje pn..btw, sy rse brt ati nk lpaskn rumet2 lme sy..sy syg mreka..huhu..sbb dh 3thn lbh b'sme mreka..dyorg mmg fhm sy mcm mne..sesungghnye kamu sume tdk akn sy lupekn..alamk t'emo plak..meh la sy knalkn rumet2 sy..

Yg plg sulung, a'are..sbb a'are nie lhr thn 88..kmi yg 3 lg thn 89..A'are nie tiap2 minggu blk..blk jmpe fmily n yg pntg baby dy..hehe..dy nie bek orgnyer..agk matng..n a good listener..comel orgnyer..tp spe2 xleh ngrt k..dh b'punyer..luv u a'are..

Yg kedua, zati @ along..dy nie la tmpt sy meluahkn segala2 nyer..dy dgn beknyer dgr aje segala bebelan sy..trukkn sy..buli rumet..antra sy, along n adik, along la yg mmg nmpk cool n matang gile..kami jer yg mcm bebudak..ap2 pn angah syg along sgt2..

Yg plg bongsu atau yg plg nakal nadia @ adik..Dy nie yg slalu buli sy..haha..nadia nie ngan sy sme jer prangai..so klau tmpt dy b'sph, tmpt sy kmas skit aje..sbb 2 kmi leh jd rumet yg sejati..kami kt blik mmg gile2..slalu melalak, memekik..opss..sorry la kpda penghuni blik len..msti dh aim blacklist blik kami..haha..i'll be miss u nadia..

stiap p'temuan psti ad p'pisahan..tp xb'mkna p'pisahan mmbri jurang kpd kite..biar jauh tp slng merndu..cewah..jiwang plak..i luv u all la my rumets t'cnta..n rumet bru, slm p'knaln dihulrkn..cewah..

                                                                dr kiri:  nadia, sy, along
                                                   
                                                  
                                                                         ratu kebaya


                                                         219 yg comey2 sumenyer.. =)

 
                                                             along..opsss...

Wednesday, November 3, 2010

registration 4 a new blogger ~

Assalamualaikum..

First of all, i would to introduce myself..my name is Nazatul Shima bt Azmi.. with the matric no 141___..(tettt..rahsia).. =) .. skema gile an..gaya cm nk wt presentation kot..ok2..i'm a new blogger..jealous tgk rumet, tgk kwn2 ad blog..so nafsu xleh dthn..tnpa dpt dithn, so sy pn register la as a new blogger..

Umur sy 21 thn..muda lg k..br jer dpt kunci kebebasn..opss..bebas ker???haha..btw, currently sy dh jd bdk final year dlm course kejuruteraan proses n makanan..insyaALLAH bln 4 thn dpn, abis 4 thn sy b'tungkus lumus utk mndptkn segulung ijazah..xlme pas 2 convo..yeay..dpt gak mrase konvo..mse skolah n matrik xad konvo..xdpt rse..last dpt rse mse tadika jerk..sedih an..huhu..

Sy anak sulung dr 4 org adk bradik..sume nye serikandi kpd En. Azmi n Pn. Noraizah..Sy nie nme jer cm ank sulung tp perangai cm ank bongsu tmbh2 sy yg plg kecik in term of size diantra 3 adk sy yg len..

Sy nie jenis yg appy go lucky but sumtime cpt emo..muke jns cm grg, tp once sy senyum..ha..rsenyer sume org happy..kan..haha..syok sndri plak..okla2..smpi cni jer dlu..nnti smbg2 cte lg..

pesanan dr penaja: buah cempedak di luar pgr,
                             ambil galah tlg jolokkn,
                             sy bdk bru bloggr,
                             klau slh tlg tunjukkn.. =)


                                                           i2 adalah sy.. =p