welcome n feel free to go into my world....weeee..

u have just entered my world..enjoy it..n feel appy to read it.. =)

Saturday, November 26, 2011

HiGoat is the best goat milk among the others!!

Assalamulaikum..well, as for today..just want to share a good info about HiGoat..Mingkin ramai lagi yang tak tau,susu kambing adalah susu terbaik selepas susu ibu..
Honestly, saya sendiri dah rasa produk Higoat ni..Its really good milk..Ramai yang dan merasai kebaikannya..Alhamdullillah, dengan izin Allah, banyak penyakit yang sembuh dengan mengamal kan susu kambing ini..
Antara kebaikanny
  1. Susu kambing ini mudah hadam..Sebabnya susu kambing mempunyai molekul protin dan lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah penghadaman. Disebabkan zarahnya yang halus serta sifatnya yang menyah acid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer dan gastrik.
  2. Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah Susu kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yang cirit birit dan alahan kepada susu lembu dan susu tepung.
  3. Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan. Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan dan otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yang tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.
  4. Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dlm badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat. Kandungan potassium dan kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal. Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit lelah, eczema, colic, insomnia dan demam kuning. Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis). Susu kambing juga mengandungi factor anti barah
  5. Ianya juga tidak menyebabkan alahan.
Untuk student bole la cube sphyru n tablet Higoat..Elok untuk peningkatan minda..


Sebarang pertanyaan atau berminat, boleh la sms or call this number:

ady (012-2558921)
shima (0122595921)

email:nazatul_shima89@yahoo.com

No comments:

Post a Comment